Cennet hurması olgunlaştırma

Alın elinize bir kese kağıdı. İçine tıpkı Trabzon hurmasında olduğu gibi elma yerleştirin. Ağzını güzelce kapatıp, yaklaşık 4 gün kadar gün ışığından uzak, oda sıcaklığındaki bir ortamda bekletin. Süreç armudun sertliğine göre kısayıp uzasa da daha yumuşak ve sulu bir hale gelecektir.13-Jan-2017

Hurma nasıl yumuşatılır?

Başlamak için hurmaları bir kasede veya büyük bir fincana koyun ve meyvenin üzerine üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edin.Hurmadan şeker nasıl yapılır? Hurmayı ıslatmak, meyveye nem verir ve etinin yumuşamasını ayrıca daha lezzetli olmasını sağlar.

Cennet Hurması ne zaman olgunlaşır?

Latincesi Diospyros kaki olan bu şifalı meyve turuncu renkte ve yaklaşık elma büyüklüğündedir. Temmuz-ağustos aylarında çiçek açar ve tohumları kasım ayında olgunlaşır.

Sert Trabzon hurma nasıl yumuşatılır?

Üzerini streç film ile hava almayacak şekilde kaplayın. Buzdolabınıza koyun ve 4-5 gün bu şekilde bekletin. Sürecin sonunda Trabzon hurmalarınızın daha sulu ve yumuşak bir dokuya sahip olduğunu gözlemleyeceksiniz. Eğer hurmalarınız çok sert ise bu işlem onları yenilebilir kıvama getirmeyebilir.

Hurma evde nasıl muhafaza edilir?

0-10 C sıcaklıkta hava almayacak şekilde ağzı kapalı muhafaza edilmelidir. Buzdolabınızın sebzelik bölümünde muhafaza edebilirsiniz. Tüketmeden 5-10 dk. önce dolabınızdan çıkarırsanız tüketime hazır hale gelir.

Trabzon hurması ne zaman toplanmalı?

Trabzon hurması yetiştiriciliği oldukça kolay ve zahmetsizdir. Temmuz ve ağustos aylarında çiçek açan, Trabzon hurması fidanı kasım ayında olgunlaşmaya başlar. Meyveler tam olarak büyüdüğü ve kabuklarının renginin yeşilden turuncuya ya da koyu turuncuya döndüğünde sertken toplanır.

Hurma meyvesi hangi ayda toplanır?

Eylül ve Ekim Aylarında Hasat Edilmektedir. Hurmaların hasat işlemleri eylül ve ekim aylarında gerçekleştirilmektedir. Hurma Arap ülkelerinde ve Türkiye'de oldukça çok tüketildiğinden dolayı hurmalar kısa süre içerisinde tükenmektedir.

Sert Trabzon hurması nasıl olgunlaştırılır?

Üzerini streç film ile hava almayacak şekilde kaplayın. Buzdolabınıza koyun ve 4-5 gün bu şekilde bekletin. Sürecin sonunda Trabzon hurmalarınızın daha sulu ve yumuşak bir dokuya sahip olduğunu gözlemleyeceksiniz. Eğer hurmalarınız çok sert ise bu işlem onları yenilebilir kıvama getirmeyebilir.