Ağaç zararlısı böcekler

Bu çeşit zarara neden olan böcekler, Çamkese böceği, Thaumetopoea pityocampa/wilkinsoni, Sünger örücüsü, Lymantria dispar, Altınkıçlı kelebek, Euproctis chrysorrhoea, Yeşil meşe bükücüsü, Tortrix viridana gibi, temelde Lepidoptera türlerdir.

Gümüş böceği neden hoşlanmaz?

Gümüş böceği baharat kokusundan hoşlanmaz bu yüzden karanfil, tarçın ve diğer sert kokulu baharatlardan oluşan birer küçük kese hazırlamak ve bunları mutfak dolaplarına koymak, gümüş böceklerini yiyeceklerinden uzak tutmak için harika ve güvenli bir yoldur.

Susam gibi böcek nedir?

Susam böceği kahverengi tonlarında olan böceklerdir. Bu böceklerin kanatları bulunmaktadır ancak uçmayı fazla tercih etmemektedirler. … Bu böceklerin en çok sevdiği ve gelişim gösterdiği yerler tütünler olmaktadır. Sigara demetlerinin ve tütünün olduğu her yerde hızlı bir şekilde çoğalıp gelişmektedirler.

Fizyolojik zararlı böcek ne anlama gelmektedir?

Fizyolojik zararlı Bitkilerin yaşamını tehdit eden ve sağlıklarına zarar veren böceklere denir. Örneğin, Dendroctonus micans (Kug.) (Coleoptera, Scolytidae) ve Melolontha melolontha (L.) (Coleoptera, Scarabaeidae) gibi.

Böcekler neden zararlıdır?

Bazı böcekler, kültür bitkilerinde, bitkilerin kök, gövde, yaprak, meyve, sap gibi kısımları ile beslenerek bitkilere zarar verirler. Bitkisel ürünlerde doğrudan beslenerek önemli ürün kayıplarına neden olurlar. Böceklerin büyük bir çoğunluğu yaşayışı gereği insanın gıdasına ortak olurlar.

Böcekler bitkilere nasıl zarar verir?

Böcekler çok değişik şekilde beslenir. Bunlar canlı ve cansız hayvan ve bitkiler olabilir. Bitkilerin kök, yumru, soğan, yaprak, gövde, sürgün, çiçek, meyve ve tohumlarını yiyerek beslenenler bitkilere, dolayısıyla kültür bitkilerine zarar verir.

Toz böceği nedir?

Toz böceği havada ve yerde bulunan toz zerrecikleri içerisinde yaşayan ve insanların yaşam alanlarında kolaylıkla üreyerek çoğalabilen zararlı canlılardır. Toz böcekleri mikroskobik canlılar oldukları için gözle görülmemektedirler. Toz böcekleri yaşamlarını nemli ve güneş almayan yerlerde sürdürmektedirler.

Adacık metodu hangi zararlı türe karşı kullanılır?

Yılda ortalama 2000 adet adacık yapılmaktadır. Bir adacık 15-20 hektardaki çamkese böceğini kontrol etmektedir. Bu yöntemle çamkese böceğinin tırtıl paraziti olan Phryxae caudata'nın korunması amaçlanmıştır.