Bebeğine menenjit aşısı yaptıranlar

Menenjit aşısı bebeklere kaçıncı ayda yapılır?

Meningokok gibi önemli hastalık ile birlikte pek çok hastalığın önüne geçilebilmesi için menenjit aşısı uygulanmaktadır. Genellikle 2 yaş altı bebeklere uygulanan menenjit aşısı 9 ile 23 aylık dönemi arasında 3 ay ara ile iki doz uygulanmaktadır.

Menenjit aşısı 3 aylıkken yapılır mı?

Amerika, İngiltere gibi gelişmiş ülkeler dahil, 9 ülkede de ulusal aşı takviminde ücretsiz olarak ve 3. aydan itibaren uygulanmaktadır. Çocuğun ilk dozu yapma yaşına göre farklı doz ve pozoloji uygulanmaktadır. Ülkemizde henüz Sağlık Bakanlığı'nın rutin aşı takviminde olmayan bu iki menenjit aşısını önermekteyiz.

Menenjit aşısı bebeklere yapılmalı mı?

Menenjitin özellikle 5 yaş altındaki çocuklarda daha sık görülmesinden dolayı, doğumdan belirli bir süre sonrasında bebeklere menenjit aşısı yaptırılması gerekir.

15 aylık bebeğe menenjit aşısı yapılır mı?

Menactra: 9-23 aylık çocuklara en az 3 ay arayla iki doz, 2 yaşından 11 yaşına kadar olan çocuklara ise tek bir doz şeklinde uygulanır. Nimenrix: 12 aylıktan itibaren çocuklara, ergen ve yetişkinlere tek bir doz şeklinde uygulanır. Her iki aşıda kas içine enjeksiyon şeklinde uygulanmalıdır.

Menenjit aşısı fiyatı ne kadar?

Bu hastalık her yaştaki bireylerde görülebilir. Bu yüzden de bu hastalıktan kaçınmak için menenjit aşısı olmak gereklidir. Menenjit aşısı 2020 yılında 280 TL'dir.

Menenjit aşısını devlet yapıyor mu?

Devletin karşıladığı ve karşılamadığı aşılar hangileridir? Sağlık Bakanlığı Ulusal Aşı Takviminde olmayan aşıları saysak daha iyi olur. Meningokok aşıları dediğimiz Menenjit A ve B aşıları ve rota virüs aşısı hala Sağlık Bakanlığının uygulama takviminde yok. Ücretli aşı olarak yapılıyor.

Nimenrix 3 aylık bebeğe yapılır mı?

Nimenrix: Men A, C, W135, Y alt tiplerini içerir. 6-12 haftalık bebeklerde aşılama, 2 ay ara ile 2 enjeksiyon şeklinde uygulanır. 12 aylıkken ise pekiştirme (rapel) doz yapılır. 1 yaşından büyük çocuklarda, ergenlerde ve yetişkinlerde aşılanma tek dozdur.