Boyun emarında hangi hastalıklar çıkar

Boyun MR, Boyun bölgesindeki tüm rahatsızlıkların tespit edilmesine yönelik ayrıntılı görüntüleme sağlayan bir cihazdır. Boyun bölgesinde tümör oluşumunu görüntülemek, kemik kanseri tespiti, kırıkların durumu, sinir sıkışmasının olduğu kısımları ve fıtık tespiti için Boyun MR çekilir.

Boyun emarı hangi hastalıklar teşhis edilir?

Boyunda görülen fıtık, sinir sıkışması, tümör, kemik kanseri, kırık, incinme gibi bulguların tespit edilmesinde boyun emarının katkısı büyük. Boyun bölgesine MR çektirecek olanlar herhangi şekilde radyasyona maruz kalmaz. Manyetik Rezonans teknolojisi isminden de anlaşılacağı üzere radyasyon içermeyen bir teknolojidir.

Emarda hangi hastalıklar belli olur?

Beyin, göz, iç kulak ve kulak yapıları, hipofiz, çene eklemi, beyin atardamar ve toplardamar sistemleri gibi kafa bölgesine yönelik incelemeler. Boyun yapısı, gırtlar, yutak, tükürük bezleri, dil ve çevre yapıları Akciğerler, kalp ve kalple ilişkili büyük damarlar. Karın içi organlar, alt karın bölgesi.

Boyun fıtığı ne gibi rahatsızlıklar verir?

Boyun fıtığı hastalarında sıklıkla görülen radiküler ağrı, boyun bölgesinde sıkışan bir sinir nedeniyle omuzlara, kollara, ellere veya parmaklara vurabilen ağrı ile karakterizedir. Bu tarz ağrılar sinir köküne yapılan basının derecesine göre baş bölgesine, boyun bölgesine, omuz ve kollara rahatlıkla yayılabilir.

Boyun fıtığı için hangi MR çekilir?

Boyun MR'ı (Servikal Vertebra MR) Boyun fıtığı hastalığı şüphesiyle doktora başvurulduğunda sorunun neden kaynaklandığı muayene bulgularıyla büyük oranda anlaşılır. Ancak kesin tanı boyun MR'ı ile konulur. Bu işlem ortalama 8-10 dakika sürer.

MR ile hangi hastalıklar teşhis edilir?

MR, beyin ve omuriliğin en sık kullanılan görüntüleme testidir. Genellikle:

  • Serebral damarların anevrizmaları
  • Göz ve iç kulak hastalıkları
  • Çoklu skleroz.
  • Omurilik bozuklukları
  • İnme.
  • Tümörler.
  • Travma nedeniyle oluşan beyin hasarının teşhisine yardımcı olmak için yapılır.

Boyun tomografisinde neler görülür?

Boyun tomografisi, adından da anlaşılacağı üzere boyun bölgesi sorunlarının tespitinde devreye giren bir görüntüleme yöntemidir. Boyun tomografisinde fıtık, tümör, kanser, boyun travmaları, tiroid ve guatr hastalıkları teşhis edilmektedir.

MR’da kanser belli olur mu?

Tüm vücut MR kanser taraması için en değerli inceleme yöntemidir. Kanser tanısı konabilen bulgular olduğu gibi, kanser şüphesi olan bulgular da ortaya çıkabilir, bu durumda hastaya biyopsi ve/veya PET inceleme gerekebilir.