Büyükbaş açık besi

Açık besi hayvan başı kaç metrekare?

1- Gölgelikli, tabii zeminli açıkta besi yerleri için gölgelikli alan dahil hayvan başına 12 m2'dir. 2- Sundurmalı, tabii zeminli açıkta besi yerleri için hayvan başına sundurma altı 2 m2, padok 10 m2'dir. Yemlik ve yem yolu hariçtir.

Açık besi ahırı nasıl olmalı?

Açık besi yerinin seçiminde önemli olan tarıma elverişli olmayan arazinin güney veya güney doğuya bakması, sert zeminli, engebeli, toprak geçirgenliğinin yüksek olmasıdır. Arazi soğuk ve sert rüzgarlara karşı korumalı olmalıdır.

Büyükbaş besi ahırı nasıl olmalı?

Ahırlar yamaç ve hafifçe yüksek yerlere yapılmalıdır. Böyle yerlerde yapılacak ahırların temeline su girmez, zeminden su almaz, ahır havadar olur, ahırın havası kolayca temizlenir ve rutubet olmaz. Ahırın yönü güneye veya doğuya bakmalıdır. Çok sayıda ahır varsa, bunlar birbirinin hava almasına engel olmamalıdır.

Besi danası günlük kaç kilo yem yer?

Bir besi hayvanı günde canlı ağırlığının % 2.5'i kadar kuru madde tüketir. Yani 200 kg ağırlığındaki hayvan bir günde 5 kg, 500 kg ağırlığındaki 12.5 kg kuru madde tüketmelidir.

1 ineğe kaç metrekare?

Yemlik ve suluğa sahip olması şartıyla inek başına 12-14 m2'lik alan gereklidir. Süt sığırı yetiştiriciliğinde buzağıların sağlıklı büyütülmeleri önemlidir.

Padok kaç metrekare?

Padoklarda hayvan başına; yağışın az olduğu bölgelerde 7- 10 m2 , yağışın fazla olduğu bölgelerde ise 20- 30 m2 alan hesap edilmelidir.

Ahırda ne olur?

Ahır evcil büyük baş hayvanların, özellikle de atların barındırıldığı yerdir. En yaygın anlamıyla her bir hayvan için ayrı bölmelerden oluşmuş bir binayı ifade etmek için kullanılır.