Geçici koruma statüsü çalışma izni

Çalışma izni başvurusu yapabilmek için kişinin 99 ile başlayan kimlik numarasının yazılı olduğu statüsünü gösterir kimlik belgesi bulunmalıdır. Eğer geçici koruma kapsamında iseniz geçici koruma kayıt tarihinden altı ay sonra kayıtlı olduğunuz ikamet ilinde çalışmak üzere çalışma izni başvurunuzu yapabilirsiniz.

Geçici koruma çalışma izni nasıl alınır?

a) Çalışma izni başvurusu, geçici koruma sağlanan yabancıları çalıştıracak işverenler tarafından yapılır. b) Başvuru, e-Devlet Kapısı üzerinden (www.turkiye.gov.tr veya www.calismaizni.gov.tr) online olarak otomasyon sisteminde geçici koruma kapsamındaki yabancılar için ayrılan modül seçilerek yapılır.

Mülteci çalışma izni nasıl alınır?

Türkiye'de çalışan yabancı uyruklu vatandaşların çalışması 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanununa göre, izne tabiidir. Beyaz renkli uluslararası koruma kartınızı aldıktan sonra üzerinden 6 ay geçtiği takdirde, çalışma izni başvurusu yapabilirsiniz.

Çalışma izni muafiyet teyit belgesi nasıl alınır?

Vatandaşlar kendilerine ait şifre ile girdikleri e-Devlet sistemi üzerinden İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemine girecek. Buradaki seçenekler arasından "çalışma muafiyet izin belgesi işlemleri" kısmı seçilerek başvuru onaylanacak. Başvurunun alındığına ve onaylandığına dair SMS ile bilgilendirme yapılacak.

Suriyeli geçici koruma kimlik belgesi ile çalışabilir mi?

Türkiye'de geçici koruma kimlik belgesi almış olan geçici korumadan faydalanacak Suriyeliler ve vatansızlar istedikleri ilde çalışabilecekler mi? Hayır, sadece geçici koruma kapsamında ikametlerine izin verilen illerde çalışabilecekler.

Yabancılara çalışma izni nasıl alınır?

ÇALIŞMA İZNİ MÜRACAATI NEREYE YAPILIR? Çalışma izni almak isteyen yabancı ülke vatandaşları yurt içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, yurt dışında ise vatandaşı oldukları ya da yasal olarak yaşadıkları ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti büyükelçilikleri veya başkonsolosluklarına başvuru yapabilirler.

Çalışma izni için ne gerekli?

Yabancı Çalışma İzni İçin Gerekli Belgeler

  • Faaliyet Belgesi.
  • Turistik Tesisler İçin Turizm İşletme Belgesi.
  • Şirketin En Son Sermaye ve Ortaklık Durumunu Gösteren Ticaret Sicil Gazetesi.
  • Son Yıla Ait Olan Vergi Dairesi veya Yeminli Mali Müşavir Tarafından Onaylanan Finansallar.
  • E-imza üzerinden yetkilendirme.

Çalışma izni muafiyet teyit belgesi nedir?

Çalışma izninden muaf olan yabancılara istekleri halinde şekli ve içeriği Bakanlıkça belirlenecek “Çalışma İzni Muafiyet Teyit Belgesi” düzenlenir.