Güvenlik görevlisi olma şartları

Özel güvenlik olmak için ne kadar para gider?

Bu ödemenin miktarı kimlik alacak olan kişinin silahlı ve silahsız olarak görev yapıyor olmasına göre değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda özel güvenlik kimlik kartı harç ücretleri için ilgili makamlarca belirlenen ücret 2022 yılı için ortalama 1000-1350 TL arasında değişmektedir.

Silahlı güvenlik görevlisi nasıl olunur?

Özel güvenlik görevlisi olmak için ilinizde bulunan sertifika vermeye yetkili olan kurumlardan silahlı veya silahsız olmak üzere eğitim almanız gerekmektedir. Bunun akabinde her sene Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olan ÖGG sınavına katılıp başarılı olmalısınız.

Özel güvenlik için boy şartı var mı?

Aslında akıllarda her ne kadar güvenlik görevlisinin boylu poslu ve atletik yapıya sahip olması kalsa da böyle bir durum söz konusu değildir. Kısacası özel güvenlik olmak için boy ve kilo şartı yoktur. … Bu nedenle silahlı özel güvenlik olmak için en az 22 yaşından gün almış ve en az lise mezunu olmanız gerekir.

Kimler özel güvenlik görevlisi olamaz?

1) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya fuhuş suçlarından mahkûm olmamak. e) (Mülga: 23/1/2008 – 5728/578 md.)

Özel güvenlik sertifikası kaç TL 2021?

2021 yılı itibari ile 987 ₺ olup, bağlı bulunulan ilin vergi dairelerine yatırılır. Silahlı ve Silahsız Özel güvenlik eğitimi için aynı miktar geçerlidir. Özel güvenlik kimlik kartını çıkarabilmek için yapılması gereken her hangi başka bir masraf yoktur.

ÖGG harcı ne kadar 2021?

NOT: Eğitim bitiş tarihine kadar Yenileme Silahlı Özel Güvenlik Sınav Harcı olan 2021 yılı için “100 TL” ücret ödenmektedir. Yenileme Silahsız Özel Güvenlik Sınav Harcı olan 2021 yılı için “70 TL” ücret ödenmektedir.

Silahlı özel güvenlik şartları nelerdir?

Silahlı Güvenlik Şartları Nelerdir?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • En az lise (lise ve dengi okullar) mezunu olmak.
  • 21 yaşını doldurmuş olmak (ve 22 yaşından gün almak)
  • Vücut ve akıl sağlığının yerinde olmak.
  • Sicil almaya uygun olmak.
  • Mesleğini ifa ederken herhangi bir engeli bulunmamak.
  • Kamu haklarından mahrum olmamak.