Hamilelikte psikolojisi bozulanlar

En ufak duygusal bir durumda ağlayabilir ve arkasından gülebilirler. Ayrıca doğum heyecanı ve stresi, doğumdan sonra uykusuzluk, yorgunluk, çocuğun sağlıklı olup olmayacağı düşüncesi, etraftaki kalabalık, sütün gelip gelmemesi veya yetemeyeceği düşüncesi ile gebelik sonrası bunalım yani lohusa sendromu belirebilir.11-Nov-2019

Gebelikte annenin üzülmesi bebeği nasıl etkiler?

Anne adayının bu sebeplere bağlı olarak strese girmesi, karnındaki bebeği de etkilenebilmektedir. Çünkü annenin stres yaşaması halinde, vücuttaki stres hormonları olan kortizol ve adrenalin de artmaktadır. Artan stres hormonları kan yoluyla bebeğe de geçebilmektedir.

Hamilelik depresyonu için ne yapılmalı?

Depresyonda olan gebelik isteyen ve tedavi istemeyen bir kadın hakkında. Depresyon hafif ise, tek başına psikoterapi ile belirtiler tedavi edilebilir. Bununla birlikte, belirtiler şiddetli ise ilk atak ya da birden çok atak olup olmadığına bakmadan ilaç ve psikoterapi kombinasyonu tavsiye edilir.

Hamilelik depresyonu nedir?

Aşırı alınganlık, ağlama krizleri, en küçük şeylere alınmak gebelerde sık sık karşılaşılan durumlardandır. Umutsuzluk, sürekli mutsuz hissetme, üzgün ruh hali, çok ya da az uyuma, iştahsızlık veya çok yeme gibi durumlar var ise ve uzun süreli seyrediyorsa hamilelikte depresyondan şüphelenmek mümkündür.

Hamilelik depresyonu ne kadar sürer?

HAMİLELİK DEPRESYONU NE KADAR SÜRER? Hormonal değişimler genellikle 2. Ve 3. Trimestere kadar devam edebilir, bu sebeple ağlama, huysuzluk, eleştiri kaldırmama gibi ruh halleri gözlemlenir.

Hamilelikte üzülmek ağlamak bebeği nasıl etkiler?

Hamilelikte ağlamak iştahsızlık, suçluluk duygusu, hareketsizlik, çok fazla uyuma ve isteksizlikk gibi farklı semptomlara da neden olabiliyor. Hormon dengesizlikleri nedeniyle ruhsal durumu bozulan anne adaylarının stres ve depresyon etmenlerine maruz kalması ne yazık ki erken doğuma sebep olabilir.

Hamilelikte bebek annenin üzüntüyü hisseder mi?

Bebekler hissediyor Yapılan bir araştırma bebeklerin anne karnındayken 6. aylarından itibaren annenin duygusal değişimlerinden etkilendiğini ortaya koymuştur. Bir anne mutsuzsa bebek bunu derinden hissedebiliyor.

Hamilelikte iç sıkıntısı olur mu?

Psikolojik olarak hazır olmak yaşanan kaygıları minimuma indirir. Ayrıca gün içerisinde sıkıntı, huzursuzluk, nefes alma zorluğu gibi mevcut fizyolojik değişimlerin arttırdığı ruhsal sıkıntı hali görülebilir. Anksiyete bozuklukları adı altında toplanan durumlar depresyondan sonra ikinci sıklıkta görülür.