Hz ebubekir den rivayet edilen hadisler

Hz Ebubekir kaç tane hadis rivayet etmiştir?

Bâkî b. Mahled'in Müsned'inde mükerrerleri ile birlikte 1170 hadîsi70 bulunan Ebû Sa'îd'in Kütüb-i 77s'a'da yer alan hadîslerinin sayısı ve kitaplara dağılımı şu şekildedir: Buhârî 221, Müslim 457, Tirmizî 183, Nesâî 173, Ebû Dâvûd 177, îbn Mâce 201, Ahmed b. Hanbel 1162,71 Mâlik 22, Dârimî 81. Toplam 2.677 hadîs.

Bazı sahabeler neden çok hadis rivayet etmemiştir?

Hz. Peygamber'le uzun süre birlikte olmalarına rağmen bazı sahâbîlerin az hadis rivayet etmesinin başlıca sebebi devlet işleriyle ve savaşlarla meşgul olmaları ve erken vefat etmeleridir.

Hadisleri yazan ilk sahabe kimdir?

İbn-i Hacer'e göre İbn Şihab Zuhrî, ilk hadis toplayan kişidir ve Miladi 719 yılında Ömer bin Abdülaziz'in emriyle hadisleri toplamaya başlamıştır.” Zuhri'nin hadisleri yazdırmasındaki sebeplerden biri muhtemelen bir kısmı kendisine değişli bazı rivayetlerin Iraklı râviler tarafından değiştirildiğini görmesidir.

En çok hadis rivayetinde bulunanlar arasında olup fakih bir sahabe kimdir?

Peygamber'den en çok hadis rivayet edenler sahabiler sıralamasında ismi dördüncü sırada zikredilen Hz. Âişe, Hz. Peygamber'le birlikte babası Hz. Ebû Bekr (v. 13/634), Hz. Ömer (v.

Abdullah bin Mes ud kaç hadis rivayet etmiştir?

Buhârî ile Müslim, İbn Mes'ûd'un 64 hadisini ittifakla Sahîh'lerine almışlardır. Ayrıca Buhârî 21, Müslim ise 35 hadisini müstakil olarak almıştır. Buna göre Buhârî onun rivayet ettiği 85 hadise, Müslim de 99 hadise Sahîh'inde yer vermiştir.

7 sahabe kimlerdir?

Ahmed bin Hanbel'e göre sahabeden en fazla hadis rivayet edenlerin sayısı toplamda altıdır. Kendisi, muksirun sahabileri; Ebu Hüreyre, Abdullan bin Ömer, Enes bin Malik, Hz. Aişe, Cabir bin Abdullah ve Abdullah İbn Abbas şeklinde sıralamıştır.

Hazreti Peygamber’in yanına komşusu ile nöbetleşe gelip giden Sahâbi kimdir?

Hz. Ömer (r.a) ve bir komşusunun işleri çıkınca- nöbetleşe peygamberimizi dinlemeye gittiklerini ve sonra birbirlerine bilgi aktardıklarını biliyoruz. Peygamberimiz (sav) kadınlara özel gün ayırmıştı.