Kolay boşnak böreği

Boşnak böreğinin hamuru nasıl yoğurulur?

Ilık suyu derin bir karıştırma kabına alın. Azar azar eklediğiniz un ve tuz yardımıyla pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz yumuşak kıvamlı hamurun üzerine nemli bir mutfak bezi kapatıp 30 dakika kadar oda ısısında dinlendirin.

Boşnak böreğinin hamuruna ne konur?

El Açması Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1 + 1\4 su bardağı su.
  2. 4 su bardağı un (yaklaşık)
  3. 1 yemek kaşığı tuz (silme)
  4. 150 gram tereyağı (eritilmiş)
  5. 1 çay bardağı sıvı yağ
  6. Ispanaklı börek harcı (ıspanakla, soğanı hafif kavurarak yaptım. Ocaktan aldıktan sonrada biraz peynir ekledim)

May 5, 2013

Puf böreği hamuru nasıl hazırlanır?

Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unu geniş bir karıştırma kabına alın. …
  2. Unun kenar kısımlarına elenmiş kabartma tozu ve tuzu ekleyin. …
  3. Ne çok sert ne de çok yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. …
  4. Kıvam alan hamurun üzerine nemli bir mutfak bezi kapatıp oda sıcaklığında 45-50 dakika kadar dinlendirin.

Ispanaklı Boşnak böreği tarifi nasıl yapılır?

Ispanaklı Boşnak Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un havuzlandırılıp, ılık su, 1/2 çay bardağı sıvı yağ ve tuz ilavesiyle hamur yoğurulur. …
  2. Siz bu arada ıspanağınızı güzelce yıkayıp fazla sularını süzdürün. …
  3. Ispanakları sığdırabileceğiniz bir kavurma tenceresine 1/2 çay bardağı sıvıyağı koyun. …
  4. Ispanakları ilave edin.

Çarşaf böreği hamuru nasıl açılır?

Bütün yufkaları üst üste dizin. En üstteki hamuru da yağladıktan sonra hamurları yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Geçen sürede hamur kendini salacak. Böylelikle tek tek kenarlarından çekerek kolayca açılabilir.

Boşnak böreğinin üzerine ne sürülür?

Üzerine çırpılmış yumurta ve yoğurt sürdüğünüz böreği önceden ısıtılmış 200 derece fırında üst ve alt kısmı kızarana kadar pişirin. Yufkaları ağızda dağılan nar gibi kızarmış Boşnak böreğini dilimledikten sonra servis edebilirsiniz.

Boşnak böreği özelliği nedir?

Boşnak böreğinin tadını diğer böreklerden ayıran özelliği, içindeki malzemesinin çiğ olmasıdır. Malzemesini pişirmeden koyuyoruz. Ayrıca, yufkası da çok ince olmalı. Patatesli, kıymalı, kabaklı, lahanalı, ıspanaklı, yoğurtlu börekler yapıyoruz.